آی او اس 14 و بررسی شایعات و انتظارات افراد در مورد آن
طبق اخبار منتشر شده انتظار داریم که اپل اولین رویداد جهانی WWDC خود را در تاریخ ۲۲ ژوئن امسال برگزار کرده و در آن از آی او اس۱۴ و آیپد او اس ۱۴ و نسلهای جدید و نسخههای تازه مک او اس، واچ او اس و تی وی او اس رونمایی کند.
توسعه دهندگان و کاربران بسیار هیجان زده هستند و آنها مشتاقاند تا ببینند که کمپانی اپل برای امسال چه تصمیمی گرفته و قصد دارد چه سخت افزارها و نرم افزارهای جدیدی را برای کاربران خود منتشر کند. با توجه به اتفاقاتی که در سال گذشته رخ داده ما انتظارات تازهای از آی او اس 14 داشته و دوست داریم در این سیستم عامل ویژگیهای جدیدی را مشاهده کنیم.
در این مطلب ما انتظاراتی که از آی او اس ۱۴ داریم را نوشته و بیان کردیم که بدانیم چه امکانات تازهای را در نسخه جدید سیستم عامل آی او اس قرار است مشاهده کنیم.
البته پیش از این چند ویژگی جدید آی او اس 14 فاش شده است و شما میتوانید لیست کاملی از این ویژگیها را مطالعه کنید اما در رویدادی که قرار است در چند ماه آینده برگزار شود بی شک اطلاعات کاملی از سیستم عامل آی او اس 14 منتشر خواهد شد. با این حال ما لیستی از ویژگیهای دلخواه خود را منتشر کردهایم.
ویژگیهای مورد علاقه ما برای آی او اس 14
سیستم اعلانهای کاملاً بازسازی شده
این واقعیت برای همه شناخته شده است که سیستم اعلانها در سیستم عامل آی او اس بهترین نمونه در سیستم عاملهای هم رده خود نیست و اندروید همیشه از این نظر موفقتر عمل کرده است و کمپانی گوگل هر ساله بهبود و بروزرسانیهای تازهای را برای سیستم اعلان اندروید منتشر میکند.
ما انتظار داریم که امسال اپل کمی از مشکلات این سیستم اعلان برطرف کرده و یک سیستم اعلان قابل اطمینان را به وجود بیاورد. متاسفانه در سیستم اعلان آی او اس شاهد اشکالات مختلفی هستیم، به طور مثال وقتی که بر روی اعلان یک برنامه کلیک میکنید گاها اعلان شما را به برنامه مورد نظر منتقل نمیکنند و حتی در مواردی ممکن است یک برنامه اشتباهی را برای شما نمایش دهد.
اپل باید در آی او اس 14 مطمئن شود که سیستم اعلان دیگر مشکلات سابق را ندارد.
ویژگی دیگری که باید در اعلانهای آی او اس 14 شاهد آن باشیم این است که کاربران اجازه داشته باشند تا اعلانها را به تعویق بیندازند تا بعداً بتوانند آنها را مشاهده کنند.
به صورت کلی باید این امکان وجود داشته باشد که بتوان اعلانها را به دو دسته مهم و غیر مهم تقسیم بندی کنیم.
ویژگی اصلی دیگر که باید در بخش اعلانها شاهد آن باشیم، امکان طبقه بندی انواع اعلانها در یک برنامه است. شما در سیستم عامل آی او اس ۱۳ همه اعلانها را به یک صورت یکپارچه و جز یک گروه دریافت میکنید. اما اندروید ۱۰ به اسم کانال اعلان را ارائه میدهد که برنامه نویس میتواند اعلانهای برنامه خود را در کانالهای مختلفی به کاربر تحویل دهد و کاربر میتواند هر یک از این کانالها را با توجه به نیاز خود فعال یا غیرفعال کند.
قابلیت تغییر برنامههای پیش فرض
کمپانی اپل طی چند سال گذشته اجازه داده تا کاربران از برنامههای دیگری به جز محصولات اپل استفاده کنند که عبارتند از انواع برنامههای مدیریت فایل، صفحه کلیدهای جدید و api های مدیریت گذر واژه و… .
اما با این حال همچنان کاربران اپل باید از برنامههایی که توسط این شرکت ساخته شده است برای کارهای اساسی خود مثل مکالمه، ارسال پیامک و وبگردی استفاده کنند.
انتظار ما این است که اپل در نسخه جدید آی او اس این امکان را به کاربران خود بدهد تا آنها بتوانند از برنامههای دلخواه خود استفاده کنند و به طور مثال مرورگر اصلی خود را تغییر داده، شماره گیر تلفن جدیدی را انتخاب کنند و حتی برنامه ایمیل خود را نیز تغییر دهند.
البته ما با رویکرد محتاطانه اپل در رابطه با اطلاعات کاربران خود بسیار موافق هستیم زیرا اپل سعی کرده تا کاری کند که اطلاعات و دادههای کاربران به اشخاص ثالث منتقل نشود اما این رویکرد بیش از یک دهه است که در حال اعمال است و اپل باید با کشف راههای جدید و ساخت apiهای تازه اجازه دهد تا افراد دیگری نیز اقدام به توسعه نرم افزار برای کارهای اساسی اپل کنند و البته در کنار آن اپل همچنان رویکرد حفاظت از دادههای کاربران را داشته باشد.
شایعه شده است که اپل در حال برنامه ریزی یا آزمایش ویژگی تازهای در آی او اس 14 است که به کاربران این امکان را میدهد تا برنامه پیش فرض پست الکترونیکی و مرورگر خود را تغییر بدهند. بنابراین میتوانیم امیدوار باشیم که این امکان برای سیستم عامل آی او اس 14 در دسترس قرار بگیرد.
تشخیص بهتر اسپم
امروز روبوکالها و تماسهای بازاریابی بیش از گذشته شدهاند و باید راهکاری برای جلوگیری از آنها وجود داشته باشد. البته برنامههایی مانند TrueCaller وجود دارد که تماسهای اسپم را تشخیص داده و جلوی آنها را میگیرد اما به دلیل محدودیتهای موجود در سیستم عامل آی او اس، این برنامه برای آی او اس وجود ندارد.
اپل نیز مثل گوگل باید به فکر حل این مسئله در نسخه جدید آی او اس خود باشد زیرا در آینده شرایط از آن چه که در حال حاضر است، بدتر خواهد شد.
اپل باید این امکان را به کاربران بدهد تا بتوانند برنامه شماره گیر و تماس خود را تغییر بدهند و از برنامههایی استفاده کنند که قابلیت تشخیص اسپم داشته باشد و به سرعت بانکهای اطلاعاتی شلوغ را کشف کرده و موردهای کلاه برداری و تماسهای اسپم را غیرفعال کنند.
همین اتفاق میتواند در سیستم پیام رسانی نیز رخ دهد و اپل به کاربران خود این امکان را بدهد تا بتوانند از برنامههایی استفاده کنند که امکان جلوگیری از دریافت پیامهای تبلیغاتی و اسپم را داشته باشد.
قفل برنامه برای بهبود حریم خصوصی
باید قبول کنیم که اپل به نسبت دیگر برندها به حریم خصوصی کاربران خود و امنیت آنها اهمیت بسیار زیادی میدهد اما باید گفت هنوز این برند ویژگی مهمی را در اختیار کاربران نگذاشته است. این ویژگی آن است که کاربران بتوانند برنامههای خود را قفل کنند و حتی امکان تشخیص بیومتریک را برای برنامههای خود در نظر بگیرند.
در نتیجه اگر بخواهیم به دوست یا کودک خود گوشی اپل خود را بدهیم اما نخواهیم آنها به گالری و پیامهای آن دسترسی داشته باشند، این امکان در گوشیهای آیفون وجود ندارد و این به عنوان یک نقطه ضعف برای سیستم عامل آی او اس محسوب میشود.
علاوه بر این امکان، باید آی او اس 14 این ویژگی را داشته باشد تا کاربران بتوانند برخی از برنامههای خود را که در صفحه اصلی وجود دارد، پنهان کنند. این امکان به کاربران کمک میکند تا بعضی از برنامههای خود را که علاقه ندارند دیگران متوجه آنها شوند از صفحه اصلی گوشی خود پاک کرده و آنها را مخفی کنند.
اپل میتواند ویژگی مثل پوشه ایمن سامسونگ را در گوشی خود پیاده سازی کند که کاربران میتوانند در آن برنامه ها، اسناد، تصاویر و فیلمهای خود را مخفی کرده و کاری کنند که تنها از طریق تشخیص بیومتریک، قابلیت دسترسی به این پوشه امن وجود داشته باشد.
طرح بندی صفحه اصلی و ابزارکهای قابل تنظیم
صفحه اصلی آی او اس از نظر UI در سالهای گذشته کمترین تغییر را داشته و هنوز با شبکهای از آیکونهای رو به رو هستیم که نمیتوان آنها را تغییر داد و شخصی سازی زیادی نیز نمیتوان بر روی آن اعمال کرد.
به جز امکان پوشه بندی و افزودن میانبرهای برنامه، اپل ویژگی قابل توجهی را به صفحه اصلی خود اضافه نکرده است. البته شایعاتی وجود دارد که اپل لیستهای جدیدی را به صفحه اصلی خود در آی او اس 14 اضافه کرده است که به شما این امکان را میدهد تا بتوانید تغییرات تازهای را بر روی صفحه اصلی خود اعمال کنید.
البته انتظار ما بیش از این است و ما دوست داریم که یک صفحه اصلی قابل شخصی سازی را در آی او اس 14 مشاهده کنیم.
شایعاتی وجود دارد که اپل این امکان فراهم کرده تا دیگر ابزارکها در بخش صفحه ابزارکها وجود نداشته باشد و کاربران این امکان را داشته باشند تا ابزارکها را به صفحه اصلی خود ببرند. البته این شایعات نشان میدهند که اپل هنوز تصمیم ندارد این ویژگی را در آی او اس 14 اضافه کند بلکه فقط در حال آزمایش این قابلیت است.
علاوه بر این اپل سعی دارد تا امکانات بیشتری به برنامههای تصویر زمینه شخص ثالث بدهد تا آنها بتوانند دسترسی بیشتر و عمیقتری به آی او اس 14 داشته باشد و کنترل بیشتری را بر روی صفحه و یا صفحه قفل به کاربران ارائه دهند.
یکی دیگر از ویژگیهایی که اپل باید به آن توجه داشته باشد امکان شخصی سازی میانبرهای برنامه در صفحه قفل است.
قابلیت Always On Display
مردم روزانه بارها و بارها به صفحه تلفن خود نگاه میکنند و البته همیشه قصد ندارند که از گوشی خود استفاده کنند بلکه آنها تنها برای اینکه زمان را مشاهده کنند و ببینند که اعلانهای مهم دریافت کردهاند یا خیر صفحه گوشی خود را روشن میکنند.
با توجه به این که امروزه اکثر گوشیهای آیفون از صفحه نمایش OLED استفاده میکنند، اپل میتواند یک ویجت ساعت همیشه قابل دسترس را بر روی صفحه نمایش خود قرار دهد که این امکان را به کاربر بدهد تا بتواند بدون روشن کردن صفحه گوشی خود همواره ساعت را ببیند، اعلانها را دریافت کند، رویدادهای تقویم را مشاهده و اطلاعاتی مثل آب و هوا را به راحتی به دست بیاورد.
اپل میتواند یکی از ویژگیهای اپل واچ را برای آی او اس 14 اجرا کند که این امکان را به کاربر بدهد تا حالت Always On Display خود را سفارشی کرده تا بتواند به اطلاعات فوری مورد نظر خود به سرعت دسترسی داشته باشد. در حال حاضر در تلفنهای آیفون شما میتوانید اطلاعاتی مثل فعالیت ها، سطح شارژ، نمرات ورزشی، لیست کارها، پیامهای خوانده نشده، شماره، ایمیل وضعیت هوا، و… را مشاهده کنید. اپل میتواند چنین ویژگی را به نسخه جدید آی او اس منتقل کند.
اسکرین شاتهای گسترده یا قابل پیمایش
اپل قابلیت گرفتن اسکرین شات و ویرایش و حاشیه نویسی بر روی آن را در آی او اس ۱۱ بهبود بخشیده است اما هنوز یک ویژگی مهم را در اسکرین شات خود قرار نداده است و آن هم تصاویر گسترده است.
البته امکان ضبط تصاویر تمام صفحه و گسترده در صفحات وب از طریق برنامه Safari فراهم شده است اما این امکان در دیگر برنامههای آی او اس پشتیبانی نمیشود. انتظار میرود که در بروزرسانی آی او اس۱۴ این امکان به کاربران ارائه شود تا آنها بتوانند یک صفحه کامل از مکالمه، ایمیل، موضوعات توییتر و… را اسکرین شات گرفته و تهیه کنند تا بتوانند آن را به اشتراک بگذارند.
رابط کاربری کوچکتر برای تماسهای صوتی
در حال حاضر زمانی که شما یک تماس را در آیفون خود دریافت میکنید، صفحه تماس به صورت تمام صفحه، کل نمایشگر شما را میگیرد. این رابط کاربری تمام صفحه میتواند بسیار آزار دهنده باشد و جلوی کار شما را بگیرد. بسیاری از کاربران آی او اس از این مشکل گلایهمند هستند و دیگر وقت آن رسیده تا برنامه تماس آیفون در بخش UI تماس صوتی دستخوش تغییراتی شود.
روشهای بسیار زیادی وجود دارد که میتواند اپل از آن برای بهبود رابط کاربری تماس صوتی خود استفاده کند. این شرکت میتواند یک پاپ آپ کوچک با کنترلهای دسترسی را در بالای صفحه نمایش قرار دهد یا به صورت یک پنجره شناور ویژه این امکان را به کاربر بدهد تا بتواند علاوه بر تماس صوتی به کارهای دیگر خود نیز برسد. این امکان در حال حاضر در آیفونهای جیلبریک شده وجود دارد اما وقت آن رسیده تا این قابلیت به عنوان یک ویژگی اصلی به گوشیهای آیفون اضافه شود.
حالت تصویر در تصویر
آیفون از حالت تصویر در تصویر پشتیبانی نمیکند و شما نمیتوانید همزمان که در حال مرور توییتر هستید، به صورت آنلاین غذای مورد علاقه خود را سفارش دهید بلکه مجبور هستید تا از یک برنامه به برنامه دیگر بروید.
پیاده سازی حالت تصویر در تصویر بسیار آسان است و اپل چنین امکانی را در سیستم عامل مک قرار داده است اما وقت آن رسیده تا شاهد یک حالت مشابه در آی او اس نیز باشیم.
اضافه شدن این ویژگی باعث افزایش بهرهوری میشود و به کاربران اجازه میدهد تا بدون چرخیدن در برنامههای مختلف، به کارهای دیگر خود نیز به صورت همزمان رسیدگی کنند. این ویژگی برای تماسهای ویدیویی نیز میتواند کمک بزرگی باشد، به طوری که زمانی که در حال مکالمه ویدیویی با دوستان خود هستید، بتوانید از دیگر امکانات تلفن خود استفاده کنید.
حسابهای کاربری چند گانه برای آیپد او اس
این ویژگی برای سیستم عامل آی او اس نیست اما آیپدها نیز باید این امکان را داشته باشند تا بتوانیم پروفایلهای مختلفی برای هر کاربر در آن تعریف کنیم، دقیقا مانند سیستم عامل مک.
علت نیاز به چنین ویژگی آن است که بسیاری از خانوادهها از یک آیپد به عنوان وسیله مشترک برای وبگردی، برقراری تماس ویدیویی، تماشای فیلم، بازی کردن و… استفاده میکنند پس بسیار ضروری است تا افراد بتوانند پروفایلهای منحصر به فردی برای خود داشته باشند و بدون نگرانی در مورد دسترسی به اطلاعات شخصی خود توسط دیگران بتوانند به کارهای مورد علاقه خود در آیپد بپردازد.
در حال حاضر اپل، آیپدها را به عنوان یک کامپیوتر معرفی میکند و بازاریابی آن حول این پیام که شما میتوانید به عنوان یک رایانه واقعی از آیپد استفاده کنید. با توجه به چنین تبلیغاتی باید مثل یک کامپیوتر شاهد ویژگیهایی مثل پروفایلهای متعدد، مدیریت بهتر پنجرههای چند وظیفه ای و… در سیستم عامل جدید آیپدها باشیم.
لیست مورد علاقه ویژگیهای آی او اس 14 برای شما چیست؟ شما دوست دارید چه ویژگیهای جدیدی را در نسل جدید آی او اس مشاهده کنید. ما دوست داریم تا نظرات شما را نیز ببینیم پس لطفاً نظرات خود را در بخش کامنتها بنویسید.