معرفی 5 مورد از خطرناکترین رفتار نوجوانان و تلفن همراه
بسیاری از بررسیهای صورت گرفته، نشان میدهد اکثر والدین از کارهایی که نوجوانان و تلفن همراه در فضای آنلاین انجام میدهند، آگاه نیستند. یک پرسشنامه با سوالهایی یکسان در رابطه با عملکرد آنلاین فرزندان آماده شد و جالب است بدانید که حدود 70 درصد والدین از چگونگی و میزان فعالیتهای فرزندان خود با تلفن همراه یا تبلتشان خبر نداشتند.
علاوه بر آن، مشخص شد که حدود 70 درصد نوجوانان و تلفن همراه رفتارهای آنلاین خود را به صورت عمدی از والدینشان پنهان میکنند. ما نیز در این مقاله 5 رفتار خطرناکی که نوجوانان با آنها درگیر هستند را جمعآوری کردهایم و شما را از این فعالیتهای مخفی آگاه میکنیم.
ارسال محتوای جنسی
امروزه گوشیهای هوشمند و تبلتها کارهای زیادی را برای کاربران انجام میدهند و روز به روز بر قابلیتهای آنها افزوده میشود. اما این امر مضراتی را نیز در پی دارد. در حقیقت فضای بسیار نامناسبی برای اشتباهات نوجوانان و تلفن همراه و حتی ارتکاب جرم برای آنها به وجود آمده است.
به طور متوسط از میان هر 5 نوجوان، حداقل یکی از آنها عکسهای برهنهی خود را در فضای آنلاین به اشتراک میگذارد. همچنین تقریباً 20 درصد افرادی که این عکسها را در فضای آنلاین مشاهده میکنند، آن را با فرد دیگری نیز به اشتراک میگذارند.
در نتیجه، به طور تقریبی 4 درصد نوجوانان به طور ناخواسته عکس خود را برای یک فرد غریبه ارسال میکنند. نوجوانان باید در نظر داشته باشند، به محض اینکه چیزی بر روی اینترنت قرار میگیرد، امکان اشتراک گذاری در تمامی فضای آنلاین را خواهد داشت. بدیهی است که ارسال و به اشتراک گذاشتن عکسهایی با محتوای جنسی، رفتار غیرقابل قبولی تلقی میشوند.
قلدری در فضای مجازی
از هر چهار نوجوان تقریباً یک نفر اقرار کرده است که از بین افرادی که او را میشناسند، حداقل یک نفر دروغهایی را در مورد او در فضای مجازی و اینترنت به اشتراک گذاشته است.
حتی ممکن است قلدری در فضای مجازی ساختگی و تصنعی باشد، اما اثراتی جدی بر روی شخصیت و طرز فکر و رفتار نوجوانان بر جای خواهد گذاشت. برای مثال، نوجوانی را تصور کنید که عکسهای برهنهی خود را در فضای مجازی ارسال میکند. در نتیجه، قدرت را به فردی که این تصاویر را برای او ارسال کرده واگذار میکند، در حقیقت فردی که عکسهای برهنه یک نوجوان را در فضای مجازی دریافت می کند اهرم فشاری بر روی نوجوانی که عکسهای برهنه خود را فرستاده دارد. حتی ممکن است فردی که عکسها را دریافت کرده، فرد مورد نظر را به انجام هر کاری مجبور کند یا حتی از او اخاذی کند.
تصور کنید با وجود عظمت بیانتهای فضای مجازی و اتصال به آن در سراسر جهان و برای تمامی افراد، چقدر سوژهی مسخره شدن یا مورد سرزنش قرار گرفتن توسط دیگران میتواند خجالت آور و دردناک باشد. قربانیان قلدری در فضای مجازی، در تمامی صفحات اجتماعی خود، مورد هجوم اظهار نظر سایر افراد قرار خواهند گرفت. در نتیجه، مورد تمسخر یا سرزنش قرار گرفتن در فضای مجازی تاثیر بسیار مخربی بر روی شخصیت آنها به جای خواهد گذاشت.
استفاده از گوشی هوشمند یا تبلت در زمانهایی نامناسب
تقریباً اکثر والدین از این رفتار نوجوانان و موبایل خود آگاه هستند. ولی بر این امر واقف نیستند که استفاده از گوشی همراه در زمانهای نامناسب، چه عواقبی را بر روی پیشرفت نوجوانان خواهد داشت. همه افراد روزی بابت استفاده از گوشی همراه در زمانهای نامناسب احساس پشیمانی خواهند داشت.
چیزی که امروزه آن را در نظر نمیگیریم، استفاده از تلفن همراه در زمان خواب است. توجه به این نکته برای سلامتی بسیار ضروری است. در نتیجه، خواب مناسب به پیشرفت مغز کمک قابل توجهی خواهد کرد.
نور صفحهی گوشیهای همراه و تبلتها بسیار زیاد است و بدن انسان برای خوابیدن و استراحت کردن به تاریکی نیاز دارد و بدین گونه طراحی شده است. تحقیقات نشان میدهند که تداوم در استفاده از تلفن همراه در زمان نامناسب، سبب ناهنجاریهایی در خواب افراد خواهد شد. در نتیجه، عوارض جانبی متعددی از جمله افسردگی برای انسانها در بر خواهد داشت.
استفاده از گوشی در حین رانندگی
46 درصد نوجوانان در یک بررسی، اقرار کردهاند که در زمان رانندگی از گوشی خود نیز استفاده میکنند. عواقب این رفتار پر خطر، بسیار بدیهی و مشخص است. استفاده از گوشی در حین رانندگی در بسیاری از مناطق جهان غیرقانونی تلقی میشود، چون نتایج مرگباری را به همراه دارد.
اولین چیزی که هر راننده آن را میآموزد، این است که وسیله نقلیه شما ممکن است موجب مرگتان شود. پس تا جای ممکن و حتی در مواقع ضروری حین رانندگی از تلفن همراه خود استفاده نکنید. اگر در حین رانندگی حواس خود را جمع نکنید، علاوه بر سلامتی خود، حتی ممکن است سلامتی و جان سایر سرنشینان را به خطر بیاندازید. این رفتار نوجوانان و تلفن همراه بسیارخطرناک است.
به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی
نوجوانان باید بدانند که چه اطلاعاتی را باید با بقیه به اشتراک بگذارند و از به اشتراک گذاشتن چه اطلاعاتی با دیگران باید خودداری کنند. نوجوانان نباید از اپلیکیشنهایی مانند Whisper که آنها را وادار به ارسال اطلاعات شخصی میکند، استفاده کنند.
هر خانواده مرزها و خط قرمزهای خاص خود را دارد. نوجوانان باید بدانند که نباید آدرس خانهی خود را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند. برای مثال، نوجوانی برای شمارش پس انداز مادربزرگش به خانهی او رفت و پس از شمارش عکسی از اسکناسها را در فضای مجازی به اشتراک گذاشت. دقیقا در همان روز خانهی مادربزرگ وی مورد سرقت قرار گرفت. در نتیجه، اطلاعات شخصی به هیچ عنوان نباید در اختیار افراد غریبه قرار گیرد. توجه به این موضوع در رفتار نوجوانان و تلفن همراه بسیار ضروری است.
والدین باید چگونه میتوانند بر عملکرد نوجوانان در فضای مجازی نظارت کنند؟
با نصب برخی برنامههای کاربردی در گوشی فرزندتان به منظور نظارت بر عملکرد فرزند خود در فضای مجازی می توانید فعالیتهای او را بررسی و از بروز مشکلات جلوگیری نمایید. به عنوان یک سرپرست، باید کاملا به فعالیت فرزندتان در فضای مجازی آگاه باشید. بدین ترتیب فرزند خود را از بروز خطایی غیرقابل جبران باز خواهید داشت.
منبع: