ویروس تلفن همراه چیست و راههای جلوگیری از ویروسی شدن گوشی
شاید برایتان جالب باشد بدانید که ویروس تلفن همراه بسیار شبیه ویروس رایانه است. همه شما میدانید که ویروس رایانه چگونه است و به چه شکل در نحوه عملکرد رایانه اختلال ایجاد میکند.
ويروس تلفن همراه به ويژه براي جلوگيري از عملکرد مناسب گوشی موبایل شما طراحي شده است و از يك تلفن همراه آسيبپذير سريعاً به سایر دستگاهها منتقل میشود.
اکنون ویروسها نسبت به دورههای ابتدایی تلفنهای همراه بسیار پیشرفته هستند. اگر تلفن شما به ویروس آلوده شده باشد، آنها میتوانند دادههای مهم شما را خراب کرده یا حتی منجر به پاک شدن اطلاعات از روی تلفن همراه شما شوند. جدیدترین ویروسها قادر به ارسال پیامهای جعلی یا حتی پخش خودکار از طریق بلوتوث و وایفای هستند. ریسک امنیتی فعلی نسبت به سالهای گذشته به سطح قابل توجهی افزایش یافته است.
امروزه افراد بسیاری از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند و کاربران این تلفنها به طور مرتب در حال تبادل پروندههای اجرایی یا سایر فایلهای آسیبپذیر هستند که خطر انتشار ویروس را افزایش میدهد. صنعت تلفن همراه تهدید ویروسها را بسیار جدی میگیرد و به طور مداوم شبکههای خود را رصد میکند و در تلاش است تا کاربران را از هرگونه خطر در برابر ویروسهای جدید محافظت کند. اکثر تلفنهای هوشمند مانند آیفونها و گوشیهای سری گلکسی سامسونگ ممکن است دارای ویژگیهای امنیتی پیشرفتهای باشند، اما با این وجود بهتر است اقدامات احتیاطی را انجام دهید!
منابع مشترک ویروسها:
- بلوتوث
- کارت MMC
- اینترنت
نحوه محافظت از موبایل در برابر ویروس تلفن همراه
بلوتوث را خاموش نگه دارید
همیشه بلوتوث تلفن همراه خود را مگر در شرایط ضروری خاموش نگه دارید. یا اینکه اگر روشن است آن را در حالت خاموش قرار دهید و فقط هنگامی که به آن نیاز داشتید آن را روشن کنید.
پیامها یا پروندههای ناشناخته را باز نکنید
اگر به طور اتفاقی فراموش کردید که بلوتوث خود را خاموش کنید، به یاد داشته باشید که هیچ پیام یا پرونده ارسال شده توسط یک غریبه یا یک منبع ناشناخته را باز نکنید. به احتمال زیاد آنها ویروس هستند.
بارگیری مطالب فقط از منابع معتبر و وبسایتها
منابع معتبر شامل پورتال اپراتور و سایر وبسایتهای مشهور هستند که محافظت کافی در برابر ویروسها دارند.
نصب آنتی ویروس
همیشه یک نرم افزار ضد ویروس را در گوشی خود نصب کنید. فراموش نکنید که برای مقابله با ویروسها باید آن را دائما بهروزرسانی کنید. برای نتایج بهتر همیشه برنامههای ضد ویروس قابل اعتماد و شناخته شده را نصب کنید.
مراقب MMC باشید
هرگز کارت حافظه خود را به کسی قرض ندهید. اگر شما این کار را انجام دهید ممکن است تلفن فرد مورد نظر ویروسی باشد و باعث آلوده شدن کارت حافظه شما گردد. همچنین به یاد داشته باشید که MMC شخص دیگری را در گوشی خود وارد نکنید زیرا همیشه احتمال وجود ویروس یا بدافزار در MMC است.
مواردی که ذکر شد جز عواملی هستند که میتوانند تلفن همراه شما را در برابر ویروس و بدافزار تضمین کنند و در صورت آلوده شدن دستگاه، شما مجبور خواهید شد آن را با آنتیویروس اسکن کرده یا آن را به طور کل فرمت کنید. در آینده مقالهای تحت عنوان چگونگی فرمت تلفن همراه منتشر خواهیم کرد که با مطالعه آن، فرمت كردن تلفن همراه را کاملا یاد میگیرید.
لطفاً پیشنهادات ارزشمند خود را در مورد جلوگیری و محافظت بیشتر دربرابر ویروسها در بخش نظرات برای ما ارسال کنید.
منبع: