۱۰ مرحله برای رفع آبخوردگی موبایل
مشکلات فراوانی وجود دارد که ممکن است برای گوشی تلفن همراه ما بیفتد و از آنجایی که تقریبا زندگی همه افراد به موبایل آنها بسته است، هر کدام از این اتفاقات مانند خنجری است که به درون قلبشان فرو میرود. شاید اصلا اغراق آمیز نباشد اگر بگوییم شکستن ال سی دی و آسیب دیدن تاچ گوشی هر کس مثل شکستن دل اوست. یکی از اتفاقات که اتفاقا خیلی هم رایج بوده، آبخوردگی تلفن همراه است.
ممکن است گوشی موبایل ما به درون رودخانه بیفتند و یا حتی بعد از اینکه آن را همراه خود به حمام برده ایم که آهنگ گوش دهیم، خیس شود. اولین پیشنهاد ما به شما این است که در حمام به آهنگ گوش ندهید!
ولی اگر به هر دلیلی گوشی ما خیس شود، آیا راه حلی برای نجات جانِ دوستِ عزیزمان و اطلاعات عزیزتر از جانمان وجود دارد یا خیر؟
مای فون در این مقاله سعی دارد، راه حل هایی عملی را برای این فاجعه به شما عزیزان ارائه دهد.
اگر بعد از افتادن تلفن موبایل در آب سریع عمل کنید، ممکن است از آسیب دیدن بیشتر آن جلوگیری کنید.
بایدها و نبایدها گوشی موبایل خیس
پس از اینکه به هر دلیلی گوشی موبایل شما خیس شد، بدیهی است که ابتدا و در اسرع وقت باید آن را از آب خارج کنید. هرچه مدت زمان ماندن در آب بیشتر باشد، آب یا مایع بیشتری در بین درزها وشکافهای موبایل نفوذ میکند. پس از این موارد خاصی وجود دارد که شما باید فوراً انجام داده و یا از انجام دادنشان جدا خودداری کنید تا از آسیب دیدن بیشتر گوشی خود جلوگیری کنید.
پس از خیس شدن گوشی موبایل خود چه کار نکنیم؟
۱- آن را روشن نکنید.
۲- سعی بر شارژ کردن آن نکنید.
۳- هیچ دکمه و یا کلیدی را فشار ندهید.
۴- ضربهای وارد نکرده و یا آن را تکان ندهید.
۵- هر گونه ضربهای به گوشی خیس شده می تواند آب را به سایر قسمتهای داخلی که از خیس شدن نجات یافتهاند، منتقل کند و باعث آسیب بیشتر در این روند شود.
۶- از خشک کن استفاده نکنید – سشوار و فشار باد می تواند همان اثری که در مورد ۵ گفته شد را داشته باشد.- گرما همچنین می تواند باعث آسیب بیشتر به قطعات داخلی موبایل شود.
۱۰ مرحله برای نجات گوشی موبایلی که خیس شده است:
۱- اگر گوشی موبایل شما خاموش نیست و یا خاموش نشده است، آن را خاموش کنید و به صورت افقی و بی حرکت روی زمین قرار دهید.
۲- سیم کارت و کارت حافظه microSD خود را خارج کنید.
۳- اگر تلفن موبایل شما قابلیت خارج شدن باتری را دارد، باتری را از درون آن خارج کنید. با این حال ، از آنجا که اکثر تلفن های هوشمند فعلی باتری قابل جابجایی ندارند و جداسازی آنها دشوار است، بهترین کار این است که قبل از اقدام به جدا کردن آن به یک مرکز تعمیرات تخصصی موبایل، مراجعه کرده و از هرگونه تلاشی برای بازکردن قاب موبایل خود جدا خودداری کنید.
۴- از پارچه، حوله و یا دستمال کاغذی برای خشک کردن تلفن خود استفاده کنید. از پخش مایعات در اطراف گوشی خودداری کنید، زیرا این امر میتواند آب را به قسمتهای بیشتری از شیارهای تلفن همراه سوق دهد. فقط تا حد امکان خشک کنید.
خارج کردن باتری موبایلی که خیس شده است.
۵- اگر خیسی آب گستردهتر است، می توانید از دستگاهی مانند جارو برقی با مکش بسیار کم استفاده کنید تا آب را از در شیارها بیرون بکشد. قبل از تلاش برای این کار اطمینان حاصل کنید که قطعات کوچک مانند میکرو اس دی، سیم کارت و باتری را از موبایل خود خارج کرده اید.
۶- تلفن موبایل را در یک کیسه پر از برنج خام دفن کنید. برنج برای جذب مایعات بسیار عالی است و این در واقع یک روش معمول برای خشک کردن تلفن های هوشمند و تبلت هایی است که آنقدر شانس نداشتهاند تا از خیس شدن فرار کنند. کیسههای کوچک جذب آب در بازار موجود است که میتوانید از آنها خریداری کنید. البته اگر در خانه ندارید، لطفا هر چه سریعتر گوشی خود را در کیسه برنج بگذارید. باور کنید برنج هم به اندازه آن کیسههای مخصوص خوب است.
قرار دادن موبایل خیس در کیسه برنج!
۷- یادتان هست در زمان بچگی وقتی کوکاکولا را در لیوان مخصوص آلاسکا میریختیم، هر چند دقیقه به یخدان یخچال سر میزدیم تا ببینیم آلاسکایمان یخ بسته است یا نه؟! لطفا بعد از اینکه گوشی خود را در کیسه برنج گذاشتید، کمی صبور باشید و هر چند دقیقه به آن سر نزنید. گوشی شما آلاسکا نیست. حداقل باید دو روز برای خشک شدن به گوشی موبایل خود زمان بدهید. وسوسه نشوید که آن را روشن کنید تا ببینید هنوز خراب است یا خیر. سیم کارت خود را در یک تلفن قدیمی قرار دهید یا از یک دوست یا یکی از بستگان خود یک گوشی قرض بگیرید.
۸- بعد از گذشت چند روز(هر چه بیشتر، بهتر. لطفا خسیس نباشید!)، میتوانید گوشی موبایل خود را از کیسه برنج خارج کنید، اگر باتری را خارج کردهاید آن را جا زده و موبایل خود را روشن کنید.
۹- اگر تلفن شما روشن نشد، سعی کنید آن را شارژ کنید. اگر شارژ نشد، ممکن است باتری آسیب دیده باشد. میتوانید یک باتری جایگزین را امتحان کنید یا اینکه تلفن هوشمند خود را به یک مرکز تعمیرات تخصصی موبایل ببرید تا توسط یک متخصص بررسی شود.
۱۰- اگر تلفن هوشمند شما پس انجام این راه حلها روشن شد، مانند یک بیمار باید در چند روز بعد از روشن شدن هم آن را مورد نظارت دقیق قرار دهید تا هر گونه تغییر به وجود آمده را متوجه شوید. یکی از قسمتهایی که ممکن است پس از خیس شدن تلفن همراه آسیب ببیند بلندگو و اسپیکر است. کافی است برای بررسی بلندگوها یک موسیقی پخش کرده و با آن تماسی برقرار کنید. مورد بعدی صفحه نمایش لمسی موبایل شماست، حتما تمام زوایای ال سی دی و تاچ خود را امتحان کنید.
امیدواریم با این راه حلها تلفن همراه خود را نجات داده باشید.
به یاد داشته باشید، در آینده، هنگام رفتن به استخر، حمام و یا شستن ظرفها و رفتن به طبیعت از موبایل خود استفاده نکنید. مطمین باشید، موبایل ما دلش برای مان تنگ نخواهد شد. اگر تلفن شما آسیب جدی دیده است، نگران نباشید، شما میتوانید با کارشناسان تعمیرات تخصصی موبایل مای فون تماس بگیرید تا در تعمیر موبایلتان شما را یاری کنند.