۳ باور اشتباه و رایج در مورد باتری موبایل
اطلاعات غلط زیادی در مورد باتریهای قابل شارژ، مانند انواع باتری موبایل وجود دارد.
به عنوان مثال، بسیاری از مردم بر این باورند که استفاده از گوشی تلفن همراه، هنگامی که در حال شارژ شدن است، درست نیست؛ ولی این یک تصور غلط میباشد.
اگر در هنگام شارژ از تلفن همراه استفاده کنید، به باتری آسیب نمیرسانید. با این حال، استفاده از گوشی تلفن همراه هنگام شارژ باعث کند شدن کارایی آن خواهد شد و این یک امر بدیهی است زیرا شما از انرژی گوشی خود استفاده میکنید.
تصورات غلط زیادی در مورد باتریهای قابل شارژ وجود دارد. به همین دلیل مای فون قصد دارد سه تصور غلط رایج مربوط به باتریهای تلفن همراه را توضیح دهد.
۱- همیشه اجازه دهید باتری موبایل شما تا صفر درصد خالی و تا ۱۰۰ درصد شارژ شود و فقط زمانی که تا صفر درصد خالی شد آن را به شارژر متصل کنید:
این یکی از رایجترین تفکرات اشتباه در مورد باتریهای موبایل است که همه ما حداقل یک بار این جمله اشتباه را شنیدهایم.
کاربران گوشیهای تلفن همراه، برای استفاده هر چه بیشتر از باتری موبایل خود دست به اقدامات عجیبی میزنند.
در گذشته، گوشیهای تلفن همراه برای حفظ ظرفیت استاندارد خود از نوعی باتری استفاده میکردند که شما را مجبور به تخلیه و شارژ کامل آنها میکرد.
این مورد «حافظه باتری» نامیده میشود و این تفکر را تا به حال با خود نگه داشته است.
با این حال، با توجه به باتری های سبز، «حافظه باتری» تنها مربوط به باتری های مدل NiMH و NiCD بود.
امروزه، بیشتر ما از باتریهای قابل شارژ لیتیوم-یون استفاده میکنیم که نیازی به شارژ یا تخلیه کامل آنها نیست.
در حقیقت، اگر این نوع از باتری را کاملا شارژ یا تخلیه نکنید، عملکرد بهتری خواهند داشت.
با این حال خالی کردن یا نکردن کامل باتریهای لیتیوم-یون پیش از شارژ مجدد شان هیچ تاثیری در طول عمر باتری یا ظرفیت کلی آن ندارد.
باورغلط
حال ذکر این نکته حائز اهمیت است که تعداد چرخه های شارژ با عمر باتری گوشی موبایل شما ارتباط دارد.
چرخه شارژ زمانی است که انرژی باتری یک دستگاه به طور کامل تخلیه شده و سپس به طور کامل شارژ شود.
باتریهای لیتیوم یون یا دیگر باتریهای قابل شارژ پس از تعداد مشخصی از چرخههای شارژ تخریب می شوند.
متخصصان عمر هر باتری لیتیوم یون و قابل شارژ را در محدوده ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ چرخه شارژ تخمین میزنند.به همین دلیل ایده خوبی است که این چرخه را برعکس انجام داده و باتری خود را پیش از خالی شدن کامل و روی ۳۰ تا ۵۰ درصد شارژ کنید.
۲- تنها از شارژر اصلی گوشی خودتان استفاده کنید!
یکی دیگر از افکار نادرست در مورد باتریهای موبایل همین امر است.
خیلی از اوقات هنگامی که شارژ خودمان را در خانه جا گذاشتهایم و به دنبال یک شارژر دیگر برای شارژ کردن باتری موبایل خود هستیم، با این جمله مواجه خواهیم شد که: «با شارژر خودت گوشیات را شارژ کن، وگرنه باتری و گوشیات خراب خواهد شد.» دقیقاً مشخص نیست که این تصور غلط از کجا آمده است.
احتمالاً تولید کنندگان تلفنهای هوشمند برای تحقق این ایده تلاش میکنند تا مردم فقط شارژرها را از طریق کانالهای رسمی آنها خریداری کنند. در حقیقت، مهم نیست که چه شارژر را به دستگاه خود وصل کنید به شرط اینکه با همان آمپر یا ولتاژ شارژر استاندارد گوشی
شما یکسان باشد.
در بسیاری از موارد، شارژرهای در دسترس از امتیازات یکسانی استفاده میکنند. بنابراین بله، اتصال آن شارژر جایگزین برای شارژ باتری موبایل شما کاملاً بی خطر است.
با این وجود، موردی که شما باید از آن دوری کنید، استفاده از شارژرهای غیر استاندارد است.
مای فون پیش از این در مقاله «تشخیص باتری و شارژرهای جعلی موبایل» دلایل اینکه چرا نباید از شارژرها و باتریهایی با کیفیت پایین و غیر اورجینال استفاده کنید را به طور کامل برای شما توضیح داده است.
شارژرهای غیر استاندارد و تقلبی از وولتاژهای صحیح قدرت استفاده نمیکند. دلایل زیادی برای استفاده نکردن از شارژرهای غیراستاندارد وجود دارد، مانند این واقعیت که در طول ساخت این محصولات از مواد اولیه کم کیفیت و سیم کشیهای اشتباه استفاده شده است.
مهمترین اصل در استفاده از شارژر برای تلفن همراه این است که اطمینان حاصل کنید که ولتاژ و توان شارژر مورد استفاده مطابق با شارژر رسمی شما باشد. اگر شارژر اورجینال OEM خود را از دست دادید، میتوانید با جستجوی مدل موبایل خود این اطلاعات را به صورت آنلاین پیدا
کنید تا از صحت تطابق موارد مطمین شوید.
۳- شارژ کردن باتری گوشی در طول شب و یا مدت طولانی خطرناک است!
بسیاری از مردم بر این باورند که خطرناک است که گوشی خود را در طول شب، گاهی به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت و برای مدت طولانی شارژ کنید.
اطلاعات متناقض زیادی درباره این نکته در دسترس است و حتی برخی وبلاگهای معتبر فناوری معتقدند که این امر برای گوشی تلفن همراه شما و باتری آن بسیار بد است؛ ولی در واقعیت، هیچ مشکلی ندارد که موبایل خود را برای مدت طولانی یا حتی یک شب تمام زیر شارژ بگذارید.
حال چرا این امر مشکلی ندارد؟
مطابق گزارش شبکه WJCT، گوشیهای موبایل به گونهای طراحی شدهاند که پس از شارژ کامل باتری، میزان انتقال برق به درون باتری را محدود میکنند.
این بدان معناست که حتی اگر دستگاه به برق متصل شود،پس از شارژ کامل باتری، حداقل مقدار انرژی به باتری منتقل میشود.
این بدان معنا نیست که شما میتوانید موبایل خود را برای مدت طولانی بیشتر از ۱۲ساعت زیر شارژ بگذارید.
فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که میتواند در این مورد اهمیت داشته باشد، مانند ایجاد گرما در هنگام شارژ که باید مراقب این موارد باشید. شکی نیست که نباید موبایل خود را در حالی که روی تشک یا زیر بالش است شارژ کنید. بسیاری از گوشیهای موبایل هنگام شارژ، شروع به گم شدن بیش از حد میکنند.
اگر موبایل شما راهی برای نشت و از دست دادن گرما نداشته باشد و توسط بالش شما خفه شود 😁، قطعا اجزای داخلی و باتریاش به خاطر گرمای بیش از حد آسیب خواهد دید.
CNET تأیید میکند که گرمای بیش از حد برای باتریهای قابل شارژ مناسب نیست.
باورهای غلط زیادی در مورد باتری موبایل وجود دارد که در این مقاله مای فون تنها به سه مورد اصلی و رایج آن پرداخت.
شما میتوانید در این مورد تجربههای خود را با ما به اشتراک گذاشته و در هر لحظه میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
*نکته مهم: در نظر داشته باشید ممکن است در خیلی از سایتها دقیقا برخلاف این موارد گفته شده باشد، توجه کنید تا بر اساس علم و منابع اصلی انگلیسی دانش خود را بالا ببرید.
منابع این مقاله به شرح زیر است:
These are the top 3 myths about your smartphone battery
۸ Common Misconceptions About Mobile Device Batteries You Need To Know
۱۰common misconceptions about mobile device batteries