روشهای انتقال مالکیت تلفن همراه
در این روزها شاید کلماتی همچون همتا، ریجستری، گوشی بدون ریجستری و… را شنیده باشید. حال همتا چیست؟ همتا مخفف ۴ کلمه هوشمند(ه)، مدیریت(م)، تجهیزات(ت) و ارتباطی(ا) است. سامانه همتا در واقع محل اصلی طرح رجیستری تلفنهای همراه و تبلت است و تمام اقدامات لازم برای ثبت و بررسی گوشیها و تبلتهای مختلف در آن انجام میپذیرد.
از پاییز سال ۱۳۹۶ طرح ریجستری و ثبت گوشیها اجرایی شد. این طرح در دهه ۸۰ نیز اجرا شده بود که با شکست مواجه شد؛ ولی طی این دو سال موفق بود. این طرح در ابتدا برای برندهایی همچون هواوی، سونی، الجی و… شده و با اضافه شدن برندهای پر مصرفی چون سامسونگ و آیفون تکمیل شد. این طرح یکی از طرحهای وزارت ارتباطات به شمار میآید.
شاید سوال اصلی که اینجا پیش میآید این باشد که این طرح در اصل چیست و چرا ایجاد شده است؟ پیش از این در مقاله «سامانه همتا چیست؟» مای فون به توضیح درمورد سامانه همتا و طرح ریجستری تبلتها و گوشیهای موبایل پرداخت.
در این مقاله با مای فون همراه باشید، تا با «روش انتقال مالکیت دستگاه» آشنا شوید.
درابتدای این مقاله باید به ضرورت انتقال مالکیت در زمان خرید و فروش گوشی و یا تبلت اشاره کنیم. اگر میخواهید دستگاه کارکرده و دست دو خریداری کنید حتما باید از فروشنده آن تقاضا انتقال مالکیت کرده و همان جا و در حضور او ، دستگاه را برای سیم کارت خود فعال کنید.
همانطور که پیش از این در مقاله «هر آنچه باید از IMEI بدانید» توضیح دادیم که هر دستگاه دارای یک کد شناسایی مخصوص است که در صورت شناسایی آن در مقام یک دستگاه دزدی و یا قاچاق، شرکتهای مخابراتی آن کشور میاواند آنتن دستگاه مورد نظر را قطع کند.
در صورت خریداری دستگاهی دست دوم، حتما مراحل انتقال مالکیت را کامل کنید. زیرا اگر دستگاه مورد نظر را برای سیمکارت خود فعالسازی نکنید، و از شناسه (IMEI) دستگاهتان سوء استفاده شود، آنتن دستگاهتان قطع شده و با سیمکارت شما بدون آنتن خواهد شد.
در صورتی که شما گوشی مورد نظر خود را به یکی از اقوام و یا دوستان خود برای مدتی قرض دهید نیازی به این انتقال مالکیت نیست.
پیش از اینکه نیاز این که بخواهید روند انتقال مالکیتی را انجام داد ابتدا باید آن دستگاه تحت مالکیت یک سیم کارت درآید. اگر قصد فروش دستگاهی را دارید که پیش از شروع طرح رجیستری روشن بوده، ابتدا به کمک فرآیند افزودن دستگاه در سایت همتا، آن دستگاه را تحت مالکیت سیم کارت خود درآورید و سپس به سیم کارت خریدار انتقال دهید.
روشهای اتصال به همتا
شما برای انتقال مالکیت دستگاه باید به سامانه همتا متصل شوید برای این کار سه روش پیش روی خود دارید:
۱- سایت همتا
۲-کد دستوری #۷۷۷۷*
۳- اپلیکشین همتا
در ادامه، مراحل انجام فرآیند انتقال مالکیت دستگاه، با استفاده از سایت همتا و کد #۷۷۷۷* USSD توضیح داده خواهد شد:
انتقال مالکیت توسط سایت همتا
در ابتدا باید به سایت سامانه همتا وارد شوید. ورود به سامانه همتا از دو راه شماره موبایل و کد ملی میسر میباشد. اگر پیش از این در سامانه همتا ثبت نام نکرده باشید، تنها از روش ورود با شماره تلفن میتوانید استفاده کنید و کد ملی مخصوص افرادی است که در این سامانه ثبت نام کرده اند.
گام اول:
پس از وارد کردن شماره موبایل خود، پیامکی حاوی کد ۶ رقمی رمز یک بار مصرف ورود به سایت همتا برای شما ارسال میشود. مدت انقضای این کد تنها یک دقیقه میباشد.
پس از ورود، صفحهای را مشاهده خواهید کرد که در آن شماره ملی و لیست گوشیهایی که با مشخصات شما رجیستر شدهاند نمایش داده خواهد شد.
گام دوم:
در این قسمت شما باید از لیست پیش روی خود گوشی مورد نظر را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه «انتقال مالکیت فروش» کلیک نمایید.
گام سوم:
در این مرحله باید روی گزینه «انتقال به شماره سیمکارت خریدار» کلیک کرده و شماره سیمکارت فردی که قصد انتقال مالکیت به وی را دارید را وارد کنید. هم اکنون انتقال مالیکت از طریق کد ملی فعال نشده است.
گام چهارم:
پس از ورود شماره مالک جدید، در این مرحله صحت اطلاعات وارد شده را تایید کنید.
گام پنجم:
در آخر پیام موفقیت آمیز بودن فرآیند انتقال مالکیت را خواهید دید. پس از انتقال مالکیت، شناسه دستگاه از پروفایل فرد فروشنده خارج و به پروفایل فرد خریدار انتقال یافته و دیگر برای فرد فروشنده قابل دیدن نیست.
انتقال مالکیت توسط کد USSD
با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* به راحتی میتوان پروسه انتقال مالکیت دستگاهی را از یک فرد به فردی دیگر را انجام داد.
گام اول:
ابتدا مالک فعلی تلفن همراه و یا تبلت مورد نظر باید با سیم کارت خود کد دستوری #۷۷۷۷* را شمارهگیری نموده و بر روی گزینه تماس کلیک کند.
گام دوم:
در این مرحله عدد ۳ را ارسال کرده و گزینه «انتقال مالکیت» را انتخاب نمایید.
گام سوم:
در این مرحله، طی پیامی شناسه IMEIهای تحت مالکیت سیمکارت شما را نمایش داده میشود. لازم است تا عدد مربوط به شناسه IMEIای را ارسال کنید که قصد انتقال مالکیت آن را دارید. درصورتی که هیچ شناسه IMEIای برای شما نمایش داده نشد، باید عدد ۰ را برای «افزودن دستگاه» ارسال کرده و سپس شناسه ۱۵ رقمی IMEI دستگاه را بدون هرگونه علامتی وارد کنید.
گام چهارم:
در این مرحله باید شماره سیم کارتی که قصد دارید مالکیت دستگاه را به آن انتقال دهید را وارد نمایید.
گام پنجم:
در این مرحله طی پیامی شناسه IMEI دستگاهی که قصد انتقال مالکیت به آن را دارید و شماره سیمکارت فرد خریدار برای شما نمایش داده میشود. با شماره گیری عدد ۱ مراتب تایید این اطلاعات را اعلام نمایید.
گام ششم:
در پایان پیامی برای شما نمایش داده میشود که بیانگر ارسال کد فعال سازی از طریق پیامک به شماره سیمکارت فرد خریدار است.
پس از طی این مراحل دقت داشته باشید در صورت استفاده از گزینه انتقال مالکیت کد فعال سازی با از سوی HAMTA برای فرد خریدار ارسال گردد. فرد خریدار میتواند با استفاده از کد فعالسازی موجود در این پیام، شناسه IMEI دستگاه خریداری شده را از طریق فرآیند فعالسازی دستگاه که پیش از این در مقاله «سامانه همتا چیست؟» توسط مای فون توضیح داده شد، برای سیم کارت دلخواه خود فعال نماید.